Sale!

Panduan Borong CHINA DI PINDUODUO APP

RM127

PELIK!?  Macam Mana “Seller” Di Shopee Boleh Jual Lagi MURAH Dari Seller China di Taobao? Nak cari supplier China yang lagi murah supaya anda boleh markup untung berganda? Saya Akan Bongkarkan Rahsianya Kepada Anda!

Category
SAFE & SECURE Payment
Jom Share!

Description

Shopee mula perkenalkan “Shopee International Platform”.. dimana, seller-seller dari China boleh masuk ke Shopee Malaysia dan jual barang-barang mereka di Shopee Malaysia.

Benda ni telah memberikan sedikit tamparan kepada “local seller”, sebab, sekarang, mereka kena bersaing dengan “China seller” yang memang terkenal dengan jual barang dengan harga murah namatey!

Harga yang “China seller” jual di shopee.. tak banyak beza dengan “harga supplier” yang “local seller” dapat dari website Taobao. Jadi, nak markup harga pun susah!

Antara kelebihan yang “local seller” boleh offer kepada buyer di shopee.. adalah dengan menyediakan item “ready stock” & “waranty” dimana, kalau buyer beli dari “local seller” (walaupun dengan harga tinggi sedikit), buyer  akan dapat barang tu dengan cepat! (dalam masa 1-3 hari). Dan.. kalau ada apa-apa masalah pada barang, buyer boleh minta replace atau support dengan mudah.

Berbeza..  kalau buyer beli barang dari “China seller”, selalunya..  buyer  kena tunggu 5-7 hari untuk barang sampai sebab barang tu akan di pos dari negara China. Tapi selalunya…10 hari baru sampai!, dan kalau ada sebarang masalah pada barang tu, ianya menjadi sukar kepada buyer untuk berinteraksi, mohon replace dan sebagainya. Maklumlah, kebanyakkan seller dari china ini langsung tak boleh cakap inggeris, apatah lagi cakap melayu. Sebab itulah bila buyer hantar chat, selalunya mereka tak reply dan akan diam sahaja seribu bahasa.

Itulah beberapa kelebihan yang “local seller” boleh tawarkan berbanding “china seller”.

Namun, Kelebihan “Ready Stock” .. Belum Mencukupi!

Apps Pinduoduo – Lubuk Baru Borong Barangan China!

Saya sudah pun siap buatkan satu panduan khas untuk anda yang berminat untuk beli barang guna Apps Pinduoduo ini!

Panduan ini complete…. dari mula install apps pinduoduo… hinggalah kepada cara translate, cara cari barang, cara beli gunakan agen, cara bayar dan juga sehinggalah barang yang anda beli tu sampai depan rumah anda kat Malaysia!

 

Tunggu Apa lagi?

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Panduan Borong CHINA DI PINDUODUO APP”

>> Video berkaitan